Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, “Toplumsal Duyarlılık Ödülleri Töreni” gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu Ünlü Sanatçı Berna Laçin’in yaptığı ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplumların kalkınmasında Üniversitelerin çok önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Başta eğitim, sağlık ve tarım olmak üzere toplum hayatının her alanında insan lehine değişiklikler yapılmasının önemine değinen Kamçı, toplumsal duyarlılık projelerine destek veren ve bu alanda çalışmalar yapanları tebrik etti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bilimde, eğitimde, topluma dair her alanda Gaziantep Üniversitesi olarak hep var olduğumuzu ifade ederek, bu alandaki her projeye destek verdiklerini söyledi.
Eğitimin önemine değinen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, öğrencilerimizin ve tüm insanların her alanda en iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, üniversitelerin sadece eğitim değil, öğrencilerini her alanda hayata hazırlamak ve insanlara katkı sağlamak zorunda olduklarını ifade etti.
Üniversite olarak bu alanda çalışma yapan tüm öğrenci ve akademisyenlere katkı sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Toplumsal Duyarlılık Projeleri ile insanlara daha iyi hizmet verebilmek ve daha iyi insan yetiştirme konusunda önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Bunun yanı sıra sanayi-üniversite iş birliğinin gelişmesi için gereken çalışmaları yapıyoruz ve bu konuda Türkiye’de örnek gösterilecek iller arasında yer alıyoruz. Ayrıca, yapmış olduğumuz her alandaki çalışmalarımıza başta sanayiciler ve iş adamları olmak üzere, valilik, belediyeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları gereken desteği veriyor” diye konuştu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, sadece iyi bir eğitim almanın yeterli olmadığını belirtti.
Prof. Dr. Mutaf, “Türkiye’ye katkıda bulunacak iyi doktorlar, iyi mühendisler, iyi öğretmenler, iyi işletmeciler yetiştiriyoruz. Biz akademisyenler iyi meslek insanı yetiştirmek gayretiyle boğuşurken, bir yandan da insan gibi insan yetiştirme noktasında ihmaller yapıyoruz. Bir insanın birkaç yabancı dil bilmesiyle, doktoralar yapmasıyla insanlar iyi olacağını sanıyoruz ama öyle değil. Okuyan herkes iyi insan olamıyor. İşte biz bu nedenle geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ile birlikte bugün Toplumsal Duyarlılık Uygulamaları dersi dediğimiz fikri harekete geçirdik” şeklinde konuştu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in eşi Esra Şimşek yaptığı konuşmasında, gençlere yeni hedefler koyarak, bu hedeflere ulaşabilmek için mücadele etmeleri önerisinde bulundu.
Yapılan konuşmaların sonrasında “Farkındalık” kategorisinde Temiz Para Sağlıklı Toplum Projesi ile Öğr. Gör. Ali Aslan’a ve Trafik Gönüllüleri Projesi ile Öğr. Gör. Ahmet Aycan’a“Kültür Sanat” kategorisinde Hayatın Ritmi-Kuşaktan Kuşağa Ritm Projesi ile, Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç ve Öğr. Gör. Turgut Oğuz’a, Ebruli Projesi ile Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar’a, Okuyan Sanayi Projesi ile Öğr. Gör. Mehmet Körpi’ye, “Sosyal Hizmetler” kategorisinde İslâhiye Rehabilitasyon Merkezi Destek Projesi ile Öğr. Gör. Keziban Keleş’e, Huzurevi Projesi ile Öğr. Gör. Aynur Bahar’a, “Geri Dönüşüm” kategorisinde Tekstil Atıkları Değerlendirme Projesi ile Öğr. Gör. Seval Uyanık’a, Üniversite Giysi Pazarı(İyi Kalpli Eller) Projesi ile Öğr. Gör. Emine Nabioğlu, Oyuncak Projesi ile Öğr. Gör. Ayça Leziz Güleç’e, “Doğa ve Çevre” kategorisinde Üniversite Orman Rehabilitasyon Projesi ile Öğr. Gör. Osman Doruk’a ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nurettin Çakır’a, Sanayide Yeşil Ada Projesi ile Öğr. Gör. Adem Karadağ’a, “Eğitim” kategorisinde Toplum Merkezli Destek Projesi ile Doç. Dr. Sezer Kısa, Bildiklerini Bana da Öğretir misin? Projesi ile Prof. Dr. Beşire Gönül’e, Okul Zorbalığı Projesi ile Yrd. Doç. Dr. Erhan Bingölbali’ye, “Sağlık” kategorisinde Hastane Gönüllüleri Projesi ile Doç. Dr. Belgin Alaşehirli’ye, Lösemili Çocuklar Destek Projesi ile Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü’ye, Ağız Diş Hijyeni İlköğretim Destek Projesi ile Öğr. Gör. Seda İlgün’e, “Köy Destek” kategorisinde Besni Sarıyaprak-Çakırhöyük Beldesi Projesi ile Doç. Dr. Zeynel Özlü, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Öğr. Gör. Hacı Ali Şahin’e, Çaykuyu Beldesi Projesi ile Öğr. Gör. Ercan Uygun’a, Kocatepe Beldesi Projesi ile Öğr. Gör. M. Ali Özçelik’e, ödül verildi.
Lösemili Çocuklar Destek Projesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencisi Yunus Yaşar’a, Bildiklerini Bana da Öğretir misin? Projesi ile Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Salih Şanlı’ya, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Empati Derneğine ödül takdim edildi.
Özel ödüller ise SODES projeleri ile Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın’a, organ nakli için ücretsiz olarak uçağını tahsis eden SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na, çocuklarının eğitimi için geçim kaynağı olan 22 ineğini satarak yaşadığı mezraya 1 derslikli okul yaptıran Şamil Şener’e, özel ödül verildi.
Konukoğlu, ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki hizmetlerin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle hastane açtıklarını aile olarak da sağlık alanında insanlara hizmet etmeye önem verdiklerini kaydetti.
Konukoğlu, “İhtiyaç duyulması durumunda, hiç düşünmeden ve kim olduğuna bakmadan, organ nakli için uçağım tahsis ederim. Bu nedenle böyle özel bir ödüle layık gösterilmek benim için çok önemli ve anlamlı” şeklinde konuştu.
Mezrada okul olmadığı için çocuklarını çok zor şartlarda okuttuğu belirten Şamil Şener, “Özellikle, kız çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Ben iyi bir eğitim alamadım, umarım çocuklarımız iyi bir eğitim alır. Eğitimsizliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. Eğitim için gerekirse yatağımı, yorganımı satarım” diye konuştu.
Ödül töreninin sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Gaziantep Vailisi Süleyman Kamçı’ya, Sunucu Berna Laçin’e ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf’a hediye takdim edildi.