“Modern bir ayakkabı atölyesini en kısa zamanda kuracağız”

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan ve Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ömer Uçtu ve Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin ile birlikte, Konya Ayakkabıcılar Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya’daki çeşitli ayakkabı firmalarını ziyaret etti.

Doç. Dr. Civan, ziyaret amaçlarının ayakkabı tasarım ve üretim sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacını çözmek için, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi alanında işbirliği yapmak ve incelemelerde bulunmak olduğunu ve bu konu hakkında başlangıç olarak İstanbul Aydın Üniversitesini ziyaret ettiklerini ve ziyaretlerine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Sanayi – üniversite işbirliğine dikkat çeken Doç. Dr. Civan, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulun bu konu hakkındaki faaliyetlerini anlattı. Doç. Dr. Civan, Gaziantep ayakkabı sanayine hizmet edecek ve bölüm öğrencilerinin uygulama eğitimi alacakları modern bir ayakkabı atölyesinin en kısa zamanda kurulacağını ifade etti.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Konya ayakkabı sektörü ve firmaları hakkında bilgiler vererek odanın “Shoecoll” isimli AB projesi deneyimlerini anlattı. Uzman, odanın ayakkabı tasarım ve uygulama atölyesinde incelemelerde bulunulurken ise odanın eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sektör olarak Gaziantep ayakkabı sektörünü yakından takip ettiklerini söyleyen Uzman, sektör olarak ortak yanlarının ve ortak sorunlarının olduğunu belirtti. Gaziantep ve Konya’da en büyük sorunun kalifiye ara eleman eksikliği olduğuna dikkat çeken Uzman, daha önce eleman sıkıntısını çıraklık eğitim merkezlerinden karşıladıklarını fakat son yıllarda eğitim merkezlerine taleplerin azalmasından dolayı sıkıntı çektiklerini belirtti. Gaziantep Üniversitesi ve Konya Üniversitesinin ayakkabı sektörünü sahiplenmeleri çok önemli olduğunu ifade eden Uzman, ayakkabı tasarım ve üretim programlarının açılması ile kalifiye eleman sorununun çözüleceğine dikkat çekti.

Konya Sanayi Odasında Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arıcıoğlu ve Sanayi odası sektör uzmanları ile odanın daha önce gerçekleştirmiş olduğu “otomotiv yan sanayi iş kümesi” projesi ve gerçekleştirmeyi düşündükleri  Ayakkabı sektörüne yönelik Kümelenme projesi hakkında tecrübe ve bilgi alışverişinde bulundu.