Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri 12 Madalya Kazandı

Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu; Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz 30 Mart- 02 Nisan 2011 tarihleri arasında, Bodrum Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Aşçılık Yarışması”na katıldılar.

The Anatolian Hotel Executive Chef Sercan Sağlık takım kaptanlığında ve Gaziantep Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Ali Nadir Zeyrek, Şebnem Yakar ve Şerife Ünüvar gözetmenliğinde 16 öğrenci 18 dalda (balık, tavuk ve makarna)  yarıştı.

Yarışmaya Türkiye genelindeki üniversitelerden 100 öğrenci katıldığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şebnem Yakar,  yarışma sonunda öğrencilerimizin, 2 hijyen birinciliği, 3 gümüş ikincilik, 3 bronz üçüncülük ve 4 adet merit (dördüncülük) ödül kazandıklarını belirtti. Yakar, takım kaptanı Executive Chef Sercan Sağlık’ın, ustalar kategorisinde jüri üyeliği yaparak “Jüri Onur Madalyası”na layık görüldüğünü ifade etti.

Yakar, “Gaziantep Üniversitesinden katılan öğrencilerimiz üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek, aldıkları 12 derece ile okul bazında en çok ödül alan grup oldular. Gaziantep Üniversitesi Aşçılık programı ve Gastronomi bölümünün başarıları, katılımcılar ve jüride yer alan şefler tarafından takdir edildi” şeklinde konuştu.

Katkılarından dolayı Üniversitemize teşekkür eden Yakar, “Öğrencilerimize yarışma öncesi ve sonrasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürlüğüne, takım ana sponsoru The Anatolian Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Kıcasık başta olmak üzere bütün yönetim kurulu üyeleri ve yöneticilerine, The Anatolian Hotel Executive Chef Sercan Sağlık’a,  Burç Park Executive Chef İbrahim Doğa Çitçi’ ye teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Ali Nadir Zeyrek, Şebnem Yakar, Şerife Ünüvar ve The Anatolian Hotel Executive Chef Sercan Sağlık, katıldıkları yarışmalarda amaçlarının, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri aracılığıyla Gaziantep Mutfağı ve Mutfak Lezzetlerini ön plana çıkartmak olduğunu belirttiler.