Üniversitemizde KPSS Bilgilendirme Konferansı Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi tarafından, Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda KPSS bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansa KPSS Uzmanları Resul Ağır ve Şener Erdem konuşmacı olarak katıldı.

KPSS günümüzün büyük bir gerçeği olduğunu ifade eden KPSS Uzmanı Resul Ağır, korkutucu yönü olan bir sınav olduğunu söyledi. Gençlerin ülkemizin geleceğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ağır, bu sınavı aşmak zorunda olduğumuzu vurguladı.

Sınavın içeriği ve soru sayıları hakkında bilgi veren Ağır, “Üniversite sınavı bir sıralama sınavıydı. KPSS de bunun gibi önemli bir sıralama sınavı. Kesinlikle baş edilemeyecek bir sınav değil. Eğer bu sınavdan korkarsanız başaramazsınız. Bu işi yapacağınıza olan inancınız tam olursa kazanmanız kaçınılmaz olacaktır. Bazı derslerde ortaokul seviyesinde sorular geldiğini görüyoruz. Bu nedenle asla korkmanıza gerek yok. Bol bol gazete, dergi okuyun. Çünkü mutlaka güncel sorular sınavda soruluyor. Standart sapma her sene değişir. Değişmesindeki en büyük etkenlerden biri yıllara göre sınava girilen grubun değişmesidir” şeklinde konuştu.

Eğitim bilimleri sınavında dikkat edilmesi gereken unsurlara değinen KPSS Uzmanı Şener Erdem, “Eğitim bilimleri sınavına sadece öğretmenler dahil ediliyor. Bu süreç 120 sorudan oluşuyor. Bu 120 sorunun altı branş üzerine dağıtılması var. Fakat büyük pastayı daha çok öğrenme psikolojisi ve yöntem teknikler kısmı oluşturuyor. Yaklaşık 60 soru bu alandan geliyor. Belki de öğrenme psikolojisi bu alandaki rahat geçilebilecek bölüm olarak görülüyor. Tabi geri kalan sorular bizim için hayati nitelik taşıyor” diye konuştu.

Eğitim bilimleri sınav alanının kritik bir alan olduğuna dikkat çeken Erdem, “Genel kültürdeki tarihin, Türkçenin, matematiğin, coğrafyanın bilgileri bugüne kadar standart anlamda çerçeve programı çizilmiş alanlar. Eğitim bilimlerinde de standartlar var ama eğitim bilimlerinde her sene sınav komisyonunun değişmesinden kaynaklı olarak her eğitim bilimcinin kendisine göre önemli olan ya da olmayan bilgiler medyana çıkıyor” ifadesinde bulundu.