İKMEP ULUSAL GİRİMŞİCİLİK KONFERANSI

648-gaziantep_universitesi_prof_dr_yavuz_coskun.JPGAvrupa Birliği tarafından IPA 2006  programı kapsamında finanse edilen İnsan kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP),  kapsamında 29 Aralık 2009 Salı günü Gaziantep Ticaret odasında Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, MEB Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr.Yavuz Coşkun’un katılımıyla Girişimcilik Ulusal konferansı   düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) yönelik uygulanmakta olan 2 yıllık bir proje olan, MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından, YÖK ile birlikte koordineli bir şekilde yürütülmekte olan İKMEP projesi   toplam 15.4 milyon Avroluk bir bütçeye sahiptir.

648-konuklar.JPGKonferansın Açılış konuşmasında söz alan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İKMEP’in hem nitelikli işgücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini ve rekabet edilebilirliğini teşvik etme noktasında hem de  hayat boyu öğrenme perspektifinde, işgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanması yoluyla, mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin artırılmasına işlerlik sağladığını ve bu sayede de insan kaynaklarının gelişimine katkıda bulunduğunu belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Üniversite olarak girişimcilik bağlamında her türlü sosyal, kültürel, bilimsel ve mesleki çalışmayı destekleyen, kurumlar arası işbirliğine önem veren, şehir ile üniversite bütünleşmesini benimseyen bir hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirtip, Gaziantep’in akademisyenleriyle, genciyle, eğitimcileriyle, İşadamlarıyla ve KOBİ’leriyle her zaman Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek olacak bir girişimciliğin mümessili olmayı başardığına dikkat çekti.

Türkiye’de mesleki eğitimin toplumda algılanışı, akademik eğitimle karşılaştırmalı olarak yargılanması ve öğrencilerin saha uygulamalarıyla daha çok iç içe olduğu bir eğitim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu çerçevede Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun sanayinin içinde uygulamalı eğitime tüm Türkiye’de iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti.Ortaöğretimden başlayarak meslek yüksek okullarına kadar mesleki eğitim alanında;topluma ve sanayiye kalifiye insan gücü yetiştirilmesi konusunda kararlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Yavuz Coşkun bu konferansın ilimize ve ülkemize girişimcilik anlamında yeni açılımlar kazandırmasını temenni ederek sözlerine son verdi.