Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, Genç MÜSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Tekno Parklar” konulu panel düzenlendi.
MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Sadullah Tayşi’nin başkanlığında gerçekleşen panele, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şenol İbanoğlu, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu ile TEKMER Müdürü Selçuk Eriş konuşmacı olarak katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Metin Uzer, dünya ekonomisinin hızlı bir dönüşümden geçtiğini söyleyerek, amacının yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğü başarılı çalışmalarla gençliğin vizyonunu geliştirmek olduğunu kaydetti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, şehir dışında olması nedeniyle panele telekonferansla katıldı. Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Sanayi Bakanlığında teknoloji geliştirme ile ilgili bir toplantıya katıldığı için bu panele katılamadığını ve üzgün olduğunu ifade etti.
Gaziantep’in müteşebbis ruhunun ortak bir gaye ve hedef birliği içerisinde aşılması gerektiğini belirten MÜSİAD Gaziantep Başkanı Sadullah Tayşi, “Gaziantep gelişmiş çalışma ve üretim kültürüyle eskilerden beri girişimcilerin beşiği olmuş bir şehrimizdir. Organize sanayi bölgemiz yaklaşık 24 bin metrekare alanla Türkiye’nin hatta Ortadoğu’nun en büyük sanayi bölgesi içerisinde yer aldı” şeklinde konuştu.
“Marka şehir Gaziantep marka değerine sahip çıktı” diyen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, “Gaziantep gelmiş olduğu noktada vizyonuyla, ortaya koyduğu ürünlerle çok başarılı bir şehir. Bu şehirdeki üniversitelerin gerçek anlamda üniversite – sanayi işbirliğini geliştirmek gibi önemli bir görevi olduğunu her zaman söyledik. Bir düşüncenin ticari değere dönüşmesi için yapılan değiştirme ve yenileme işlemine inovasyon denir. İşte bu noktada, inovasyon konusunda Gaziantep Üniversitesi’nin bize çok büyük desteği oldu. Çünkü fark edilmek için fark yapmak zorundasınız. Aklı öne çıkardığımız her noktada birbirimize ihtiyacımız vardır” ifadesinde bulundu.
Gaziantep’in üniversitesi ve sanayisiyle ile her zaman öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Gaziantep Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şenol İbanoğlu, “Gaziantep sanayisi, girişimciliği, yenilikçiliği, yaratıcılığı ve ticari alandaki başarısı ile her zaman Türkiye’nin gündeminde olmuştur. Gaziantep Üniversitesi de ülkemizde önde gelen ve köklü üniversitelerinden biridir. Özellikle Üniversitenin kuruluşunda nüveyi oluşturan unsurlardan Mühendislik Fakültesi, Gaziantep sanayisi ile her zaman iç içe olmaya gayret etmiştir” şeklinde konuştu.
Üniversite – sanayi işbirliğinin önemini vurgulayan Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, “Üniversite deyince akla bilginin üretildiği, sanayi deyince de kalkınmanın yaşandığı kurumlar geliyor. Üniversite – sanayi işbirliğinde üniversite, sanayinin öğrencisine mesleki yaşantısında katkı vermesini beklemektedir. Daha uzun stajlar, ortak eğitim projeleri bu işbirliği kapsamında düşünülmelidir” diye konuştu.
TEKMER’in Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep üniversitesi’nin işbirliği ile kurulduğunu söyleyen TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, “Temel fonksiyonumuz Ar – ge projelerinin KOSGEB mevzuatları çerçevesinde desteklenmesidir. Biz sanayicilerimizin, girişimcilerimizin Üniversitemizle ilgili bir takım işlerini koordine ediyoruz. Gerçekten girişimci ruha sahip bir şehirde yaşıyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi işler yapabilmesi için bir takım gayretler sarf ediyoruz. Amacımız nasıl daha iyi bir girişimci oluruz sorusunun cevabıdır. Biz, bilinçli bir şekilde işletme kurulması için yönlendirmeler yapıyoruz” ifadesinde bulundu.