Üniversitemizde “Yaratıcı Yemek Yarışması”

Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen, “Yaratıcı Yemek Yarışması”na başvurular başladı.

50 kişi ile sınırlı olan yarışmada, 18 yaşını doldurmuş olan amatör yarışmacılar başvuru formlarını, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı sekreterliğinden 10 YTL karşılığında temin edebilecekler. Yarışmaya son başvuru tarihi 16 Mayıs 2008 olup, ön eleme 24 – 25 Mayıs 2008’de, final ise 31 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşecektir.

Ön eleme ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek olan yarışmada, ön elemede yarışmacılar kendileri için yarışma esnasında verilecek baldo pirinç, çeşitli yağlar, su, tuz ve pişirme malzemelerini kullanarak bir saat içinde iki su bardağı pirinçten oluşan pirinç pilavını hazırlayıp jüriye sunacaklar. Jüri, hazırlanan pilavlara puan vererek ilk ona kalan yarışmacıları belirleyecek.

yemek_yarismasi.jpgFinalde ise, ilk ona giren yarışmacılar, “Aşçılık Programı”na ait uygulama mutfağında iki saatlik süre içerisinde yarışma esnasında kendilerine verilecek malzemeleri pişirerek servise hazırlayacaklar. Servis edilen yemekler jüri tarafından beş ayrı kategoride değerlendirilerek puanlandırılacak. Yaratıcılık, tat (lezzet), kıvam, görünüş, mutfak çalışma düzeni ve temizliği kategorilerinin yer alacağı yarışmada, her bir kategoride alınan puanlar göz önünde bulundurularak, en yüksek puanı alan ilk beş yarışmacıdan, birinci; mutfak dolabı, ocak, davlumbaz, evye, ikinci; banyo dolabı, üçüncü; buzdolabı, dördüncü; bulaşık makinesi, beşinci; fırın ile ödüllendirilecektir.
Şehir dışından katılmak isteyen yarışmacılar ise, 0 (342) 317 17 66 numaralı telefonlardan Gaziantep Meslek Yüksek Okulu sekreterliğini arayarak isim bildirdikten sonra, Garanti Bankası Suburcu Şubesi 069 – 6661754 nolu hesaba yarışma ücretini yatırıp, banka dekontunu ve doldurdukları başvuru formunu, 0 (342) 360 11 70 numaralı fakslayarak kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.